Sallad med sparris, avokado och pumpakärnor

den
  • sparrissallad0,5 dl pumpakärnor
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 70 g salladsmix
  • 2 tärnade avokador
  • 250 g körsbärstomater

Vinägrett:

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung, eller ljus sirap
  • 0,5 finriven vitlöksklyfta
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och doftar nötigt.
  2. Ansa och skär sparrisen i sneda tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek sparrisen hastigt. Salta.
  3. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  4. Fördela sallad, avokado, tomat och sparris på ett serveringsfat. Strö över pumpakärnor och ringla över vinägretten.