Småländsk coleslaw

den

28075_136649För 4-6 personer

  • 500 g finstrimlad spets- eller vitkål
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk honung
  • 0,5 tsk peppar
  • 3 skalade urkärnade tärnade äpplen

Gör så här

  1. Lägg kålen i en skål, tillsätt äppelcidervinäger och salt. Rör om och ställ åt sidan.
  2. Blanda majonnäs, crème fraiche, dijonsenap, dill (spara eventuellt lite till garnering), honung, salt och peppar.
  3. Tillsätt äppeltärningarna och kålen och blanda väl. Smaka eventuellt av med ytterligare salt, senap och vinäger.Toppa eventuellt med dill.