Bönsallad med lönnsirap och chèvre

Fantastiskt mumsig sallad med många goda smaker! Kidneybönor, haricots verts, salladslök och körsbärstomater är några av de väl sammansatta ingredienserna i denna sallad. Lönnsirapen och chèvren passar utmärkt i bönsalladen och ger en krämig touch.

554137-B-nsallad_med_l-nnsirap_och_ch-vre-bonsallaFör 8-10 personer

  • 250 g haricots verts
  • 1 knippe salladslök
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 dl persilja
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk kidneybönor (à ca 400 g)
  • salt och peppar
  • 200 g chèvreost

Gör så här

  1. Koka haricots vertsen mjuka. Häll av dem och skölj snabbt i kallt vatten.
  2. Strimla salladslöken och halvera tomaterna. Hacka persiljan.
  3. Blanda senap, sirap, vinäger och olja i en stor skål.
  4. Lägg i bönor och grönsaker. Vänd runt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela chèvren i bitar och tillsätt strax före servering.