Fantastiskt mumsig sallad med många goda smaker! Kidneybönor, haricots verts, salladslök och körsbärstomater är några av de väl sammansatta ingredienserna i denna sallad. Lönnsirapen och chèvren passar utmärkt i bönsalladen och ger en krämig touch.
- 250 g haricots verts
- 1 knippe salladslök
- 200 g körsbärstomater
- 2 dl persilja
- 2 msk grov skånsk senap
- 2 msk lönnsirap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- 1 burk kidneybönor (à ca 400 g)
- salt och peppar
- 200 g chèvreost
Gör så här
- Koka haricots vertsen mjuka. Häll av dem och skölj snabbt i kallt vatten.
- Strimla salladslöken och halvera tomaterna. Hacka persiljan.
- Blanda senap, sirap, vinäger och olja i en stor skål.
- Lägg i bönor och grönsaker. Vänd runt. Smaka av med salt och peppar.
- Dela chèvren i bitar och tillsätt strax före servering.