Saftig och festlig påsksallad med physalis och fetaost
Tid ca 20 min
För 4-6 personer
- 3 msk olivolja
- (1 dl urkärnade kalamataoliver om man vill)
- 1 msk pumpafrön
- 1 msk solrosfrön
- 70 g blandad sallad
- 100 g delade körsbärstomater
- 100 g rensad delad physalis
- salladslök efter behag
- 1 msk balsamicocrème
- 1 tsk flingsalt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
- 75 g fetaost
- 0,5 kruka basilika
Gör så här
- (Hetta upp 1 matsked olivolja i en stekpanna och stek oliverna hastigt. Ta upp och låt svalna.)
- Stek fröna i samma panna i det fett som är kvar. Salta.
- Lägg salladsbladen i en stor skål. Blanda körsbärstomater, physalis, rödlök, resterande olivolja samt balsamico. Salta och peppra.
- Lägg upp salladen på ett stort fat och smula över fetaost. Toppa med (oliver), frön och basilikablad.