Påsksallad med physalis och fetaost

Saftig och festlig påsksallad med physalis och fetaost

Tid ca 20 min

För 4-6 personer

  • 3 msk olivolja
  • (1 dl urkärnade kalamataoliver om man vill)
  • 1 msk pumpafrön
  • 1 msk solrosfrön
  • 70 g blandad sallad
  • 100 g delade körsbärstomater
  • 100 g rensad delad physalis
  • salladslök efter behag
  • 1 msk balsamicocrème
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 75 g fetaost
  • 0,5 kruka basilika

Gör så här

  1. (Hetta upp 1 matsked olivolja i en stekpanna och stek oliverna hastigt. Ta upp och låt svalna.)
  2. Stek fröna i samma panna i det fett som är kvar. Salta.
  3. Lägg salladsbladen i en stor skål. Blanda körsbärstomater, physalis, rödlök, resterande olivolja samt balsamico. Salta och peppra.
  4. Lägg upp salladen på ett stort fat och smula över fetaost. Toppa med (oliver), frön och basilikablad.