Rostad potatissallad med vegetariskt bacon och senapsfrön

10 portioner

Ingredienser

  • 4 msk olivolja
  • 1 1/2 msk gula senapsfrön
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 kg små färskpotatisar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 140 g vegetariskt bacon (eller 1 pkt vanligt bacon om man hellre vill ha det)
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1/2 hackad rödlök
  • persilja till garnering

Gör så här

  1. Hetta upp 1 msk av oljan (för 10 portioner) i en stekpanna, lägg i senapsfröna och täck med lock tills de börjar poppa.
  2. Tillsätt hälften av vinägern och låt koka ca 1 minut under lock på svag värme. Låt svalna.
  3. Blanda resterande vinäger, rosmarin, persilja och senapsfräset. Förvara övertäckt i kylen. Hit kan förberedas 1 dag i förväg.
  4. 2–6 timmar före servering: Sätt ugnen på 225°C.
  5. Dela eventuellt potatisarna om de är stora. Lägg på en plåt och blanda runt med resten av oljan, salt och peppar.
  6. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills potatisen är mjuk. Låt svalna.
  7. Strimla baconet och knaperstek i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper om du använder vanligt bacon.
  8. Skär tomaterna i halvor.
  9. 30 minuter före servering: Blanda potatis och bacon med tomater och rödlök. Garnera med persilja.

För alla?

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.