Bärsallad med syrlig sås

den

Bärsallad med syrlig sås är en vacker och mycket angenäm dessert. Du tinar de frysta bären och gör en härlig sås på grädde, yoghurt och socker. Mynta och mandel på toppen gör bärsalladen fullkomlig.

621319-B-rsallad_med_syrlig_s-s-barsallad_syrlig_BFör 4 personer

  • 1 l blandade bär t ex svarta vinbär, hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär (gärna frysta)
  • 3 msk råsocker
  • 4 msk vaniljvodka, rom eller favoritlikör
  • 1 dl yoghurt av medelhavstyp
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker
  • 1/2 dl mellangrädde

Till servering

  • 1 dl flagad rostad mandel
  • 10 blad färsk pepparmynta eller torkad pepparmynta (10 blad motsvarar 1 tsk torkad)

Gör så här

  1. Låt ev frysta bär tina lite i rumstemperatur. Blanda bären med råsocker och sprit. Ställ kallt.
  2. Blanda yoghurt, vaniljsocker och florsocker. Vispa grädden. Vänd försiktigt ner den i yoghurten.
  3. Strö flagad mandel och strimlad pepparmynta över salladen och servera med såsen.