Honungsspjäll

den

Revbensspjällen har en härlig sötma av honung. Ingefära och nejlikor ger också fängslande smak. Honungsspjäll passar alla årstider.

Tid: ca 2 timmar

621279-Morfars_honungsspj-ll_med_spetsk-lssallad-mFör 4 personer

  • 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll (i bitar)

Marinad

  • 2 1/2 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden i en påse. Lägg i spjällen och låt marinera i kylskåp medan kålsalladen görs.
  3. Häll av marinaden men spara den. Lägg spjällen med bensidan upp på bakplåtspapper på en plåt. Grilla dem mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme.
  4. Vänd spjällen efter halva tiden. Pensla då och då med marinaden. Skär spjällen i mindre bitar/skivor och strö över lite flingsalt.
  5. Koka samman resten av marinaden i en kastrull. Häll den över spjällen vid servering.