Revbensspjällen har en härlig sötma av honung. Ingefära och nejlikor ger också fängslande smak. Honungsspjäll passar alla årstider.
Tid: ca 2 timmar
- 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll (i bitar)
Marinad
- 2 1/2 msk honung
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
- 2 msk kinesisk soja
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk malda nejlikor
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden i en påse. Lägg i spjällen och låt marinera i kylskåp medan kålsalladen görs.
- Häll av marinaden men spara den. Lägg spjällen med bensidan upp på bakplåtspapper på en plåt. Grilla dem mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme.
- Vänd spjällen efter halva tiden. Pensla då och då med marinaden. Skär spjällen i mindre bitar/skivor och strö över lite flingsalt.
- Koka samman resten av marinaden i en kastrull. Häll den över spjällen vid servering.