Gurksallad med sesamfrön

den

669694-Gurksallad_med_sesamfr-n-gurksallad_B0509För 8-10 personer

  • 4 schalottenlökar
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 3 – 3 1/2 msk honung
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • 2 gurkor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 påse blandad, krispig sallad (à 150 g)

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda lök, citronjuice, honung och olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala, halvera, kärna ur och tärna gurkan fint. Rosta sesamfröna i en het och torr stekpanna.
  3. Blanda i gurka och sesamfrön i dressingen och låt dra någon timme. Vänd ner grönsalladen vid serveringen.