- 250 g färsk smördeg
- 250 g rabarberstjälkar, gärna grov
- 1 dl florsocker
- 50 g fryst vit choklad
Till servering:
- vaniljglass
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla aningen tunnare. Skala rabarbern. Skär den i 10 cm långa bitar, antingen tunt med kniv eller hyvla med osthyvel.
- Lägg rabarberskivorna omlott på degen. De ska bilda rektanglar. Det får plats 6 rektanglar på degen. Skär bort deg runt rektanglarna med en kniv så att ca 1 cm deg finns kvar runt rabarbern.
- Ta den bortskurna degen och kavla tunt på mjölat bakbord. Gör ytterligare 2 rabarberflarn och lägg på plåten.
- Sikta florsocker över rabarbern och ställ in plåten i mitten av ugnen ca 10 min.
Till servering
Riv rikligt med choklad över flarnet och servera med vaniljglass.