Rabarberflarn med frysriven vit choklad

den

29798_1486088 stycken

  • 250 g färsk smördeg
  • 250 g rabarberstjälkar, gärna grov
  • 1 dl florsocker
  • 50 g fryst vit choklad

Till servering:

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla aningen tunnare. Skala rabarbern. Skär den i 10 cm långa bitar, antingen tunt med kniv eller hyvla med osthyvel.
  3. Lägg rabarberskivorna omlott på degen. De ska bilda rektanglar. Det får plats 6 rektanglar på degen. Skär bort deg runt rektanglarna med en kniv så att ca 1 cm deg finns kvar runt rabarbern.
  4. Ta den bortskurna degen och kavla tunt på mjölat bakbord. Gör ytterligare 2 rabarberflarn och lägg på plåten.
  5. Sikta florsocker över rabarbern och ställ in plåten i mitten av ugnen ca 10 min.

    Till servering

    Riv rikligt med choklad över flarnet och servera med vaniljglass.