- 0,5 tärnad zucchini
- 0,5 tärnad aubergine
- 2 hackade schalottenlökar
- 200 g kvartade champinjoner
- 10 cm strimlad purjolök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 500 g krossade tomater
- 1 dl rött vin
- 2 dl vatten ev mer
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk kajennpeppar
- 0,5 kruka färsk basilika
Till servering:
- 400 g valfri pasta
- 150 g parmesanost eller fetaost
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
- Hetta upp en stekpanna med olja. Stek alla grönsaker, svamp och lök under omrörning i ca 3 min.
- Häll i tomater, vin, vatten och buljongtärningar. Smaka av med salt och kajennpeppar. Låt småputtra ca 20 min på svag värme.
- Strimla hälften av basilikan och rör ner i såsen.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera med såsen.
Till servering
Toppa med resten av basilikan, parmesan eller fetaost och nymalen svartpeppar.