Vegetarisk pasta

30572_155858För 4 personer

  • 0,5 tärnad zucchini
  • 0,5 tärnad aubergine
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 200 g kvartade champinjoner
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl rött vin
  • 2 dl vatten ev mer
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk kajennpeppar
  • 0,5 kruka färsk basilika

Till servering:

  • 400 g valfri pasta
  • 150 g parmesanost eller fetaost
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek alla grönsaker, svamp och lök under omrörning i ca 3 min.
  2. Häll i tomater, vin, vatten och buljongtärningar. Smaka av med salt och kajennpeppar. Låt småputtra ca 20 min på svag värme.
  3. Strimla hälften av basilikan och rör ner i såsen.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera med såsen.

Till servering

Toppa med resten av basilikan, parmesan eller fetaost och nymalen svartpeppar.