- 1 kg räkor med skal
- 140 g strimlad bacon
- 1,5 msk flingsalt
- 5 finhackade schalottenlökar
- 2 msk smör
- 3 knippen grön sparris gärna de tjockare
- olivolja
- 0,5 dl finhackad persilja
Gör så här
- Skala räkorna och förvara i kylskåp.
- Stek bacon tills det blir krispigt i en stekpanna. Lägg det sedan att torka på hushållspapper, och sila av stekfettet ner i en skål.
- Blanda 1 msk av stekfettet från baconet med 1,5 msk flingsalt till ett baconsalt.
- Stek löken i smör på låg värme tills den mjuknat utan att få färg. Ställ åt sidan.
- Stek sparris i en torr stekpanna tills de har fått fin färg runt om. Stek i omgångar och tillsätt några droppar olivolja och lite av baconsaltet när sparrisen nästan är mjuk. Stek lite till och ta upp sparrisen ur stekpannan och skär den i bitar.
- Fördela sparris, lök, bacon och räkor på ett serveringsfat och toppa med resten av baconsaltet och persilja.