Svamppasta carbonara

  • 300 g spaghetti
  • 500 g blandad svamp
  • 1/2 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 3 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl hackad persilja
Gör så här
  1. Koka spagetti enligt förpackningen och häll av.
  2. Stek svamp, lök, vitlök, salt och peppar i olja i en stor stekpanna i ca 5 minuter, tills det får lite färg.
  3. Vispa ihop äggulor, vispgrädde och parmesan. Tillsätt tillsammans med pastan i pannan.
  4. Krydda med chiliflakes och toppa med persilja.
  5. Servera gärna med extra parmesan.