Focaccia

den

http---recept-nu.s3.amazonaws.com-images-enkel-focaccia-leilas-receptGRUNDRECEPT FOCACCIA

  • 25 g  (1/2 pkt) färsk jäst
  • 3 dl  ljummet vatten
  • 0,5 dl  god olivolja
  • 2 msk  honung
  • 1 msk  flingsalt
  • 7 dl  vetemjöl special
  •  Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

FOCACCIA MED KÖRSBÄRSTOMATER OCH BASILIKA

  • 1 sats  focacciadeg (se grundrecept)
  • 1 st  ranka röda körsbärstomater på kvist
  • 1 ask  gula cocktailtomater
  • 1 kruka  färsk basilika
  •  Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

Gör så här

  1. Focaccia, grundrecept
    Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
  2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
  3. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
  4. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
  5. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
  6. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
  7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Strö över tomater och basilika och tryck ner hela tomater och basilikablad i degen.
  8. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.