Glutenfri focaccia med parmesan

den

Gör så här

  • Tips till alternativa smaksättningar: 2 matskedar torkad rosmarin, 1 tesked vitlökspulver samt olivolja att ringla över. 3 matskedar torkad oregano och 1 deciliter hackade kalamataoliver. 4– 5 hackade soltorkade tomater och ett litet knippe hackad basilika. Ersätt 100 gram färskost med 1 deciliter passerade tomater. Strö hackad basilika över.
  • 2. Sätt ugnen på 190 grader.
  • 3. Fräs rödlöken mjuk i smöret. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, cirka 3 minuter med elvisp.
  • 4. Tillsätt färskosten och blanda väl. Blanda ner rödlök och smör tillsammans med parmesanosten.
  • 5. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt.
  • 6. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter. Förbered under tiden en form, cirka 15 × 25 cm, genom att antingen fodra den med bakplåtspapper eller smöra och bröa den med pofiber.
  • 7. Fördela smeten jämnt i formen och strö rosmarin och salt över. Grädda focaccian i ugnen tills den har fått fin färg, i cirka 30 minuter.
  • 8. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.