20 STYCKEN
Ingredienser
- 250 g smördeg (1 förpackning)
- 1 ägg
- 2 morötter
- 1 tsk olivolja
- 75 g fetaost
- 1 dl crème fraiche
- 0.5 dl skuren gräslök
- 40 g ärtskott
- 2 msk flytande honung
- svartpeppar och flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skär ut 20 rutor ur smördegen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel och pensla med lättvispat ägg.
- Hyvla moroten till långa remsor. Vänd runt i olja och lägg dem på samma plåt. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
- Lyft bort morötterna och grädda smördegen gyllene och puffig, ca 10 min till. Mosa fetaosten och rör ihop med crème fraichen.
- Bred krämen på snittarna och lägg morötterna ovanpå. Toppa med gräslök och ärtskott. Ringla över honung och dra ett varv med pepparkvarnen. Smula över lite flingsalt.