Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

den
Tid: ca 35 grader  Ugn: 200º
20 STYCKEN

187669Ingredienser

  •  250 g smördeg (1 förpackning)
  •  1 ägg
  •  2 morötter
  •  1 tsk olivolja
  •  75 g fetaost
  •  1 dl crème fraiche
  •  0.5 dl skuren gräslök
  •  40 g ärtskott
  •  2 msk flytande honung
  •  svartpeppar och flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär ut 20 rutor ur smördegen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel och pensla med lättvispat ägg.
  2. Hyvla moroten till långa remsor. Vänd runt i olja och lägg dem på samma plåt. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  3. Lyft bort morötterna och grädda smördegen gyllene och puffig, ca 10 min till. Mosa fetaosten och rör ihop med crème fraichen.
  4. Bred krämen på snittarna och lägg morötterna ovanpå. Toppa med gräslök och ärtskott. Ringla över honung och dra ett varv med pepparkvarnen. Smula över lite flingsalt.