För 4 personer
- 500 g vita fiskfiléer
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 dl hackad färsk bladpersilja
- rivet skal och saft av 1 st citron
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Tomatsallad:
- 500 g tomater gärna olika färger
- 2 dl risoni
- 1⁄2 tsk strösocker
- 1⁄2 tsk salt
- 1 st rödlök
- 1⁄2 krukor färsk basilika
- 2 msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- nymalen svartpeppar
- 250 g KESO® cottage cheese
- 1⁄2 krukor färsk basilika
Gör så här
- Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och skölj risonin i kallt vatten.
- Skär tomaterna i bitar och blanda med socker och salt. Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda tomater, lök, risoni och basilikablad. Rör ihop olja och vinäger och häll över salladen. Krydda med svartpeppar.
- Sätt ugnen på 175°. Skala vitlöksklyftorna och mixa dem med persilja, citron, olja, salt och peppar.
- Lägg fisken i en ugnssäker form och bred över gremolatan. Tillaga i mitten av ugnen 10-15 min beroende på hur tunna fiskfiléerna är.
- Hacka basilikan fint och blanda med cottage cheese. Servera till fisken och tomatsalladen.