Gremolatafisk med tomatsallad och basilikaröra

För 4 personer

  • 500 g vita fiskfiléer
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad färsk bladpersilja
  • rivet skal och saft av 1 st citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Tomatsallad:
  • 500 g tomater gärna olika färger
  • 2 dl risoni
  • 1⁄2 tsk strösocker
  • 1⁄2 tsk salt
  • 1 st rödlök
  • 1⁄2 krukor färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • nymalen svartpeppar
  • 250 g KESO® cottage cheese
  • 1⁄2 krukor färsk basilika

Gör så här

  1. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och skölj risonin i kallt vatten.
  2. Skär tomaterna i bitar och blanda med socker och salt. Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda tomater, lök, risoni och basilikablad. Rör ihop olja och vinäger och häll över salladen. Krydda med svartpeppar.
  3. Sätt ugnen på 175°. Skala vitlöksklyftorna och mixa dem med persilja, citron, olja, salt och peppar.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form och bred över gremolatan. Tillaga i mitten av ugnen 10-15 min beroende på hur tunna fiskfiléerna är.
  5. Hacka basilikan fint och blanda med cottage cheese. Servera till fisken och tomatsalladen.