Enkelt, nyttigt och så otroligt gott!
För 4 personer
Pesto:
- 0,5 dl mild olivolja
- 1 dl basilika
- 1 msk solrosfrön
- 1 msk sesamfrön
- 1 dl riven parmesanost
- 1 vitlöksklyft
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk peppar
- 600 g torskrygg
- salt
- peppar
- 1 msk smör
- 800 g mandelpotatis
- 4 soltorkade tomater i olja
Gör så här
- Mixa snabbt alla ingredienser till peston med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med salt och peppar.
- Dela fisken i 4 delar, salta och peppra. Stek fisken gyllene i smöret.
- Lägg fisken i en ugnsfast form och bred peston över fisken. Stek i ugnen cirka 5 minuter till en innertemperatur på 50–52 grader, använd stektermometer.
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Pressa den med potatispress. Servera fisken med pressad potatis och tomater.