Pestogratinerad torskrygg

Enkelt, nyttigt och så otroligt gott!

För 4 personer

Pesto:

  • 0,5 dl mild olivolja
  • 1 dl basilika
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 vitlöksklyft
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 600 g torskrygg
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör
  • 800 g mandelpotatis
  • 4 soltorkade tomater i olja

Gör så här

  1. Mixa snabbt alla ingredienser till peston med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela fisken i 4 delar, salta och peppra. Stek fisken gyllene i smöret.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form och bred peston över fisken. Stek i ugnen cirka 5 minuter till en innertemperatur på 50–52 grader, använd stektermometer.
  4. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Pressa den med potatispress. Servera fisken med pressad potatis och tomater.