Bönsallad med fetaost och örter

den

Tid: ca 10 min

28392_138646För 4 personer

  • 800 g valfria bönor, 2 burkar t ex kidneybönor och stora vita bönor
  • 0,5 dl finhackad färsk mynta
  • 0,5 dl finhackad färsk dill
  • 0,5 dl finhackad färsk persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten riven vitlöksklyfta
  • 0,5 finhackad rödlök
  • 200 g fetaost
  • 1 msk pressad citron
  • salt
  • peppar
  • flytande honung

Gör så här

  1. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg dem i en skål och tillsätt örter, olja, vitlök och rödlök.
  2. Dela fetaosten i mindre bitar och blanda med bönor och örter. Droppa över citronsaft och smaka av med salt och peppar och ringla över honung efter smak.