Pumpasoppa med apelsin

En härligt gul pumpasoppa, som passar perfekt till Halloween-middagen. Saft och skal från apelsin fräschar upp.

Pumpasoppa

För 4 personer

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 apelsin
  • 1 röd peppar
  • 4 dl pumpa i tärningar (4 dl motsvarar ca 300 g)
  • 2 msk olivolja
  • 7 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl mjölk

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj apelsinen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och skär pumpan i tärningar.
  2. Fräs lök, vitlök, chili och pumpa i olivoljan i en gryta. Tillsätt apelsinsaft, buljong och grädde. Koka sakta ca 20 minuter. Mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar.
  3. Strax innan serveringen kokas soppan upp med mjölken och mixas skummig.