En härligt gul pumpasoppa, som passar perfekt till Halloween-middagen. Saft och skal från apelsin fräschar upp.
För 4 personer
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 apelsin
- 1 röd peppar
- 4 dl pumpa i tärningar (4 dl motsvarar ca 300 g)
- 2 msk olivolja
- 7 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 2 dl vispgrädde
- salt och svartpeppar
- 1 dl mjölk
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök. Skölj apelsinen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och skär pumpan i tärningar.
- Fräs lök, vitlök, chili och pumpa i olivoljan i en gryta. Tillsätt apelsinsaft, buljong och grädde. Koka sakta ca 20 minuter. Mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar.
- Strax innan serveringen kokas soppan upp med mjölken och mixas skummig.