Lins- och rödbetssallad med chévre

den
 4
  • 6 dl kokta belugalinser
  • 600 g små rödbetor
  • 250 g körsbärstomater (gärna olika färger)
  • 1 msk hackad timjan
  • 200 g getost av chèvretyp
  • 150 g blandade salladsblad
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Dressing

  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 3/4 tsk salt

Till servering

  • krutonger (gärna surdegskrutonger)
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Halvera tomaterna.
  3. Lägg rödbetor och tomater på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja, timjan och salt.
  4. Ställ in mitt i ugnen ca 40 minuter, eller tills betorna är mjuka.
  5. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen. Krydda med salt.
  6. Blanda betor och körsbärstomater med linser, smulad getost, salladsblad och peppar i en bunke. Fördela i 4 skålar (för 4 port).
  7. Till servering: Toppa med krutonger. Ringla över dressingen.