- 6 dl kokta belugalinser
- 600 g små rödbetor
- 250 g körsbärstomater (gärna olika färger)
- 1 msk hackad timjan
- 200 g getost av chèvretyp
- 150 g blandade salladsblad
- 1 msk olivolja
- 1/2 tsk salt
- 1/2 krm svartpeppar
Dressing
- 4 msk olivolja
- 2 tsk finrivet citronskal
- 2 msk färskpressad citronjuice
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk flytande honung
- 3/4 tsk salt
Till servering
- krutonger (gärna surdegskrutonger)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och skär rödbetorna i klyftor. Halvera tomaterna.
- Lägg rödbetor och tomater på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja, timjan och salt.
- Ställ in mitt i ugnen ca 40 minuter, eller tills betorna är mjuka.
- Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen. Krydda med salt.
- Blanda betor och körsbärstomater med linser, smulad getost, salladsblad och peppar i en bunke. Fördela i 4 skålar (för 4 port).
- Till servering: Toppa med krutonger. Ringla över dressingen.