Linsbullar

den
 50 st

 linsbullar-334733

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 3 potatisar
  • 2 dl röda linser
  • ca 4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • kikärtsmjöl (hälsokosthyllan) eller annat grövre mjöl
  • smör till stekning
  • 1 krm kryddpeppar

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull utan att det tar färg.
  2. Skala och tärna potatisen. Lägg i kastrullen tillsammans med linserna. Låt alltsammans fräsa ihop någon minut. Häll på buljongen och sänk
    värmen.
  3. Koka i 20-30 minuter eller tills alltsammans är mosigt. Späd med mer vätska om det kokar torrt. Det får inte vara mer vätska än nödvändigt
    eftersom bullarna då blir för lösa.
  4. Mosa den varma linsröran med en gaffel. Krydda med salt och peppar. Låt smeten svalna helt, då den också tjocknar. Låt den gärna stå kallt till nästa dag. Hit går att förbereda dagen innan.
  5. Forma små bullar, rulla dem i kikärtsmjöl. Stek i smör eller margarin.