Oumph ”ribs”

den

Tid: ca 20 min + minst 1 timme i marineringstid

6-8 bufféportioner

oumph-ribs-721412-litenIngredienser

Marinad

  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1/2 dl ketchup
  • 1/2 dl valfri senap
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Oumph

  • 2 påsar frysta, tinade vegobitar (à 280 g, gärna oumph-filéer eller chunky bites)
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Marinad: Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden.
  2. Oumph: Blanda marinaden med oumph-filéerna. Låt marinera minst 1 timme men helst över natten i kylskåp.
  3. Stek oumphen i oljan i en stekpanna på medelvärme tills filéerna har fått fin färg runt om.
  4. Lägg upp på ett fat.