Tid: ca 20 min + minst 1 timme i marineringstid
6-8 bufféportioner
Ingredienser
Marinad
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1/2 dl ketchup
- 1/2 dl valfri senap
- 1/2 dl ljus sirap
- 1/2 dl japansk soja
- 1 msk riven ingefära
- 1 msk finrivet apelsinskal
- 1 tsk chilipulver
- 1/2 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
Oumph
- 2 påsar frysta, tinade vegobitar (à 280 g, gärna oumph-filéer eller chunky bites)
- 2 msk rapsolja
Gör så här
- Marinad: Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden.
- Oumph: Blanda marinaden med oumph-filéerna. Låt marinera minst 1 timme men helst över natten i kylskåp.
- Stek oumphen i oljan i en stekpanna på medelvärme tills filéerna har fått fin färg runt om.
- Lägg upp på ett fat.