Kringlor med parmesan, pinje och paprika

den

Tid: ca 40 min, Ugn: 200 grader

ca 25 st

kringlor-med-parmesan-pinje-och-paprika-721422-litIngredienser

  • 1 ark kyld smördeg (à 250 g)
  • 100 g naturell färskost
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 dl hackad inlagd grillad paprika
  • 2 msk rostade pinjenötskärnor
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm peppar
  • ägg (till pensling)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut arket med kyld smördeg på det medföljande papperet. Rör ihop färskosten med parmesanen. Bred det över degen. Strö över den hackade inlagda paprikan och pinjekärnorna. Krydda med flingsalt och peppar.
  3. Rulla ihop degen från ena långsidan till en tajt rulle men stanna när halva degen är ihoprullad. Rulla på samma sätt från andra sidan.
  4. Skär cm-stora skivor tvärs över smördegsrullen. Lägg på en bakpappersklädd plåt med snittsidan upp.
  5. Pensla snittsidan med uppvispat ägg. Strö över lite flingsalt. Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills kringlorna får färg. Ta ut och låt svalna.