Fläskytterfilé lagar sig själv i ugnen medan du hinner greja med annat. Här är ett recept på chutneyglaserad fläskytterfilé som är perfekt avvägt med sötma från chutneyn och sälta från osten.
- 600 g fläskytterfilé
- 3 msk mango chutney
- 1 tsk flingsalt
- 0,5 tsk grovmald svartpeppar
Bönsallad:
- 2 dl bulgur
- 800 g sköljda bönor, 2 burkar
- 250 g delade cocktailtomater
- 1 kruka färsk basilika, hackad
- 275 g salladsfeta i olja med örter
Gör så här:
- Lägg fläskytterfilén i en ugnssäker form.
- Pensla köttet runt om med mango chutney, salta och peppra.
- Stek mitt i ugnen ca 25 min.
Bönsallad
- Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna något.
- Blanda bulgur, bönor, tomater, basilika och fetaosten med sin olja i en skål.
Skär fläskytterfilén i tunna skivor och servera med bönsalladen.