Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

den

 

Fläskytterfilé lagar sig själv i ugnen medan du hinner greja med annat. Här är ett recept på chutneyglaserad fläskytterfilé som är perfekt avvägt med sötma från chutneyn och sälta från osten.

30797_157367För 4 personer

  • 600 g fläskytterfilé
  • 3 msk mango chutney
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk grovmald svartpeppar

Bönsallad:

  • 2 dl bulgur
  • 800 g sköljda bönor, 2 burkar
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 1 kruka färsk basilika, hackad
  • 275 g salladsfeta i olja med örter

Gör så här:

  1. Lägg fläskytterfilén i en ugnssäker form.
  2. Pensla köttet runt om med mango chutney, salta och peppra.
  3. Stek mitt i ugnen ca 25 min.

Bönsallad

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna något.
  2. Blanda bulgur, bönor, tomater, basilika och fetaosten med sin olja i en skål.

Skär fläskytterfilén i tunna skivor och servera med bönsalladen.