Grön sparris med dragonmajonnäs är svindlande gott och fängslande vackert. Den späda spänstiga sparrisen blir briljant i sällskap av dragonmajonnäsen och lite flingsalt.
- ca 500 g grön sparris
- flingsalt till garnering
Dragonmajonnäs
- 2 äggulor
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 1 tsk fransk senap
- 2 dl neutral olja (t ex rapsolja)
- 3 – 4 kvistar färsk dragon eller torkad dragon (4 kvistar motsvarar 1 tsk torkad)
- 2 1/2 krm salt
- 1 krm nymalen vitpeppar
Gör så här
- Majonnäs: Vispa ihop äggulor, citronjuice och senap i en skål. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning. Använd gärna stavmixer. Kör tills du har en tjock majonnäs.
- Hacka dragonen och rör i den och salt och peppar. Låt stå kallt en stund.
- Skär av den nedersta delen av sparrisen. Koka upp vatten i en vid kastrull och sjud sparrisen några minuter, den ska vara spänstig. Spola av i kallt vatten.
- Lägg upp på ett fat och strö över flingsalt. Servera med dragonmajonnäsen.
Tips
Om du inte känner dig bekväm med att göra egen majonnäs kan du köpa färdig och blanda i senap, citron och dragon i.