Sparris med dragonmajonnäs

den

Grön sparris med dragonmajonnäs är svindlande gott och fängslande vackert. Den späda spänstiga sparrisen blir briljant i sällskap av dragonmajonnäsen och lite flingsalt.

582922-gr-n_sparris_med_dragonmajonn-s-sparris_draFör 4 personer

  • ca 500 g grön sparris
  • flingsalt till garnering

Dragonmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 dl neutral olja (t ex rapsolja)
  • 3 – 4 kvistar färsk dragon eller torkad dragon (4 kvistar motsvarar 1 tsk torkad)
  • 2 1/2 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Majonnäs: Vispa ihop äggulor, citronjuice och senap i en skål. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning. Använd gärna stavmixer. Kör tills du har en tjock majonnäs.
  2. Hacka dragonen och rör i den och salt och peppar. Låt stå kallt en stund.
  3. Skär av den nedersta delen av sparrisen. Koka upp vatten i en vid kastrull och sjud sparrisen några minuter, den ska vara spänstig. Spola av i kallt vatten.
  4. Lägg upp på ett fat och strö över flingsalt. Servera med dragonmajonnäsen.

Tips

Om du inte känner dig bekväm med att göra egen majonnäs kan du köpa färdig och blanda i senap, citron och dragon i.