Risotto con Funghi

den

Tid: 35 min + 30 min blötläggning

4 PORTIONER

181654Ingredienser

  •  3 dl arborioris eller avorioris
  •  25 g torkad karljohansvamp
  •  1 liter vatten
  •  3 msk svampfond eller kantarellfond
  •  2 msk olivolja
  •  1 gul lök, finhackad
  •  0.5 g saffran
  •  50 g smör
  •  100 g riven lagrad ost
  •  1 dl riven parmesan + till servering

Gör så här

  1. Lägg den torkade svampen i en skål och häll över vattnet. Låt svampen ligga i blöt 30 min. Sila av men spara vattnet. Skär svampen i små bitar.
  2. Blanda blötläggningsvattnet med fonden i en kanna. Värm oljan i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den får färg. Tillsätt ris, svamp och saffran.
  3. Häll i hälften av svampbuljongen och sjud utan lock 25–30 min. Rör om och späd kontinuerligt under tiden med buljongen.
  4. Tillsätt smör, ost och parmesan. Rör om och smaka ev av med salt. Servera med extra parmesan.