Tid: 40 min
4 PORTIONER
Ingredienser
- 400 g linguine
PASTASÅS
- 1 liten aubergine
- 0.5 tsk salt
- 1 dl valnötter, hackade
- 2 msk olivolja
- 1 röd paprika, fintärnad
- 1 rödlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 torkad peperoncini eller 1 tsk chiliflakes
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 1 dl torrt vitt vin
- 50 g rucola
Gör så här
- Skär auberginen i små bitar. Fördela på en lutande skärbräda och strö över saltet. Låt stå 20–30 min, så att den bittra saften dras ut. Torka av auberginen lätt med hushållspapper.
- Rosta valnötterna i en torr panna till fin färg och lägg åt sidan. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Hetta upp olja i en stor stekpanna.
- Lägg i paprika, lök, vitlök och peperocino. Fräs tills löken är mjuk utan att ha fått färg. Salta och peppra. Häll över på ett fat och släng peperocinon.
- Hetta upp olja i samma panna och fräs auberginen under omrörning ca 4 min. Lägg pastan i vattnet och koka någon minut mindre än vad som står på förpackningen (al dente).
- Vänd ihop alla grönsaker i stekpannan och häll på vinet. Låt sjuda ca 5 min. Lägg ner den avrunna pastan i såsen och vänd runt med nötter och rucola. Smaka av med salt och peppar och servera direkt.