Pasta med aubergine och paprika

den

Tid: 40 min

4 PORTIONER

181653Ingredienser

  •  400 g linguine
PASTASÅS
  •  1 liten aubergine
  •  0.5 tsk salt
  •  1 dl valnötter, hackade
  •  2 msk olivolja
  •  1 röd paprika, fintärnad
  •  1 rödlök, finhackad
  •  1 vitlöksklyfta, finhackad
  •  1 torkad peperoncini eller 1 tsk chiliflakes
  •  0.5 tsk salt
  •  0.5 tsk svartpeppar
  •  1 msk olivolja
  •  1 dl torrt vitt vin
  •  50 g rucola

Gör så här

  1. Skär auberginen i små bitar. Fördela på en lutande skärbräda och strö över saltet. Låt stå 20–30 min, så att den bittra saften dras ut. Torka av auberginen lätt med hushållspapper.
  2. Rosta valnötterna i en torr panna till fin färg och lägg åt sidan. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Hetta upp olja i en stor stekpanna.
  3. Lägg i paprika, lök, vitlök och peperocino. Fräs tills löken är mjuk utan att ha fått färg. Salta och peppra. Häll över på ett fat och släng peperocinon.
  4. Hetta upp olja i samma panna och fräs auberginen under omrörning ca 4 min. Lägg pastan i vattnet och koka någon minut mindre än vad som står på förpackningen (al dente).
  5. Vänd ihop alla grönsaker i stekpannan och häll på vinet. Låt sjuda ca 5 min. Lägg ner den avrunna pastan i såsen och vänd runt med nötter och rucola. Smaka av med salt och peppar och servera direkt.