Vintrig sallad med feta och apelsin

den

En fräsch, vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin som går snabbt att tillaga. Koka kål och bulgur som du blandar med persilja och olja före du lägger upp på fat. Avnjut toppat med fikon, apelsin, fetaost, granatäppelkärnor och valnötter.

vintrig_sallad_brysselk-l_B1210_713224För 6 personer

  • 500 g brysselkål
  • 3 dl hel bulgur
  • 2 apelsiner
  • 1/2 granatäpple
  • 5 torkade fikon
  • 1/2 dl grovhackad bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 fetaost (à 150 g)
  • 1 dl valnötter

Gör så här

  1. Ansa och skär brysselkålen i halvor. Koka dem i saltat vatten ca 5 minuter. Häll av och skölj hastigt i kallt vatten.
  2. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala apelsinen med kniv. Dela på mitten och skär i skivor. Dela granatäpplet och ta ut kärnorna. Skär fikonen i strimlor.
  4. Blanda brysselkål, bulgur och persilja i en skål tillsammans med olja, flingsalt och peppar. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med apelsin, fikon, smulad fetaost, granatäppelkärnor och lätt krossade valnötter.