Ciderkyckling med dragon

den
  • ciderkyckling-med-dragon-och-ris-v47-2014-7182634 port ris
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 rödlökar
  • 1 äpple
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 3 dl äppelcider
  • 1 tärning kycklingbuljong eller motsvarande mängd fond
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i strimlor. Skala löken och skär den och äpplet i klyftor. Skär bort kärnhuset från klyftorna på äpplet.
  3. Bryn kyckling, lök och äpple i oljan i en stor gryta. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda grädden med majsstärkelsen. Häll ner grädden, cider, buljongtärning och dragon i kastrullen. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  5. Dela tomaterna i halvor.
  6. Servera grytan med ris och tomater.