Jordärtskockstuvad pasta med kyckling

den

jordartskocksstuvad-pasta-med-kyckling-v48-2014-71Pasta

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 300 g jordärtskockor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 150 g sockerärter
  • 1 citron
  • 1/2 kruka persilja

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Pasta: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den i olivoljan i en kastrull.
  2. Skala och skär jordärtskockan i småbitar.
  3. Lägg jordärtskockan i lökfräset och tillsätt grädden och buljongen låt småputtra ca 10 minuter. Mixa till en slät sås med stavmixer eller i matberedare.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Ansa sockerärterna. Lägg ner dem i pastan när 3 minuter återstår av koktiden.
  6. Kyckling: Skär varje kycklingfilé i 2 delar så att den blir hälften så tjock. Stek dem i olivoljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  7. Pasta: Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Hacka persiljan. Smaka av såsen med citronskal och -saft, salt och peppar. Vänd ner såsen i pastan.
  8. Servera pastan med kycklingen och strö över persiljan.