Grillad entrecôte med dill- och ruccolasallad

den

Grillad entrecôte med somrig touch! Salladen passar också utmärkt att serveras till tex fisk om man vill undvika det röda köttet.

Tid: 40 min

24727_109098För 4 personer

  • 500 g skivad entrecôte
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Sallad:

  • 600 g färskpotatis
  • 200 g sockerärtor eller haricots verts
  • 40 g rucolasallad

Dressing:

  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 30 g rucolasallad
  • 1,5 dl dill
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Borsta potatisen väl och koka med skal i saltat vatten tills den är mjuk. Koka ärtor eller bönor nätt och jämnt mjuka. Häll av vattnet och låt det kokta svalna något. Skär potatisen i bitar om den är stor.
  2. Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixer eller använd mixerstav. Mixa till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Lägg potatis, sockerärtor eller haricots verts och sallad i en skål. Blanda ner dressingen.
  3. Pensla köttet med lite olja. Grilla eller stek det 3-4 minuter per sida. Salta och peppra. Servera köttet med salladen ljummen eller kall.