Grillad fläskfilé med krämig sallad är en komplett och rejäl middagsrätt. Den krämiga salladen gör du med härlig ädelost, solrosfrön och körsbärstomater. Potatis kokad i dill passar perfekt till.
- 700 g fläskfilé
- 800 g färskpotatis
- 1 knippe dill
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
Marinad
- 1/2 dl HP-sås
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1 tsk dijonsenap
- 1 pressad vitlöksklyfta
Sallad
- 1 ask gula körsbärstomater (à 250 g)
- 250 g frysta, tinade haricots verts
- 1 bit kvibille ädelost (à 140 g)
- 1 grönsalladshuvud
- 1 dl rostade salta solrosfrön
Dressing
- 1 1/2 dl crème fraiche
- 1 msk olivolja
- 1 1/2 msk balsamvinäger
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Putsa fläskfilén fri från hinnor.
- Marinad: Rör samman marinaden. Låt köttet marinera ca 1 timme.
- Skrubba potatisen och koka med dill.
- Sallad: Halvera tomaterna. Lägg dem och haricots verts i en skål. Smula ner osten. Plocka, skölj och låt salladen rinna av. Riv salladen i mindre bitar och lägg i skålen. Strö över solrosfrön.
- Dressing: Rör ihop crème fraiche, olja och vinäger. Salta och peppra. Vänd ner dressingen i salladen.
- Ta upp fläskfilén ur marinaden. Tillsätt salt och peppar. Grilla den runt om i 10-20 minuter tills den är genomstekt. Servera med den krämiga salladen och färskpotatis.