Grillad fläskfilé med krämig sallad

den

Grillad fläskfilé med krämig sallad är en komplett och rejäl middagsrätt. Den krämiga salladen gör du med härlig ädelost, solrosfrön och körsbärstomater. Potatis kokad i dill passar perfekt till.

582756-grillad_fl-skfil-_med_kr-mig_sallad-frill_fFör 4 personer

  • 700 g fläskfilé
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippe dill
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Marinad

  • 1/2 dl HP-sås
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Sallad

  • 1 ask gula körsbärstomater (à 250 g)
  • 250 g frysta, tinade haricots verts
  • 1 bit kvibille ädelost (à 140 g)
  • 1 grönsalladshuvud
  • 1 dl rostade salta solrosfrön

Dressing

  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från hinnor.
  2. Marinad: Rör samman marinaden. Låt köttet marinera ca 1 timme.
  3. Skrubba potatisen och koka med dill.
  4. Sallad: Halvera tomaterna. Lägg dem och haricots verts i en skål. Smula ner osten. Plocka, skölj och låt salladen rinna av. Riv salladen i mindre bitar och lägg i skålen. Strö över solrosfrön.
  5. Dressing: Rör ihop crème fraiche, olja och vinäger. Salta och peppra. Vänd ner dressingen i salladen.
  6. Ta upp fläskfilén ur marinaden. Tillsätt salt och  peppar. Grilla den runt om i 10-20 minuter tills den är genomstekt. Servera med den krämiga salladen och färskpotatis.