Majskyckling med dragonsky

den

Majskyckling med dragonsky är en tilltalade och mumsig middagsrätt. Du steker kycklingen och den kokta potatisen samt sommarprimörerna. Vin, kycklingfond och grädde ingår i den härliga dragonskyn.

582009-majskyckling_med_dragonsky-majskyckling_draFör 4 personer

  • 400 g färskpotatis
  • 4 majskycklingfiléer
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 tsk ljust muscovadosocker
  • 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl fransk dragon
  • 400 g sommarprimörer, t ex späda morötter, vårlök och grön sparris
  • olivolja till stekning

Persiljesmör

  • 2 dl färskost
  • 1 dl bladpersilja
  • juicen av 1/2 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Mixa färskosten, bladpersiljan, citronjuicen och vitlöksklyftan till en krämig konsistens. Krydda med salt och peppar.

Gör så här

  1. Koka potatisen tills den är nästan klar.
  2. Stek kycklingen på skinnsidan tills den fått fin färg. Vänd och stek färdigt.
  3. Ta upp filéerna ur stekpannan. Häll i vinet, kycklingfond samt socker och sjud tills hälften är kvar. Häll på grädden och låt sjuda.
  4. Mixa såsen slät tillsammans med dragon. Lägg filéerna i såsen och håll dem varma.
  5. Stek den halvkokta potatisen och primörerna i lite olivolja. Servera gärna Persiljefärskost med citron till.