Majskyckling med dragonsky är en tilltalade och mumsig middagsrätt. Du steker kycklingen och den kokta potatisen samt sommarprimörerna. Vin, kycklingfond och grädde ingår i den härliga dragonskyn.
- 400 g färskpotatis
- 4 majskycklingfiléer
- 2 dl vitt vin
- 2 msk konc kycklingfond
- 1 tsk ljust muscovadosocker
- 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1/2 dl fransk dragon
- 400 g sommarprimörer, t ex späda morötter, vårlök och grön sparris
- olivolja till stekning
Persiljesmör
- 2 dl färskost
- 1 dl bladpersilja
- juicen av 1/2 citron
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
Mixa färskosten, bladpersiljan, citronjuicen och vitlöksklyftan till en krämig konsistens. Krydda med salt och peppar.
Gör så här
- Koka potatisen tills den är nästan klar.
- Stek kycklingen på skinnsidan tills den fått fin färg. Vänd och stek färdigt.
- Ta upp filéerna ur stekpannan. Häll i vinet, kycklingfond samt socker och sjud tills hälften är kvar. Häll på grädden och låt sjuda.
- Mixa såsen slät tillsammans med dragon. Lägg filéerna i såsen och håll dem varma.
- Stek den halvkokta potatisen och primörerna i lite olivolja. Servera gärna Persiljefärskost med citron till.