Piffa till vanlig ugnsstekt falukorv och gör den à la medelhavet.
Tid: ca 30 min
- 1 kg färsk potatis
- 500 g falukorv
- 2 msk dijonsenap
- 1 rödlök
- 200 g mozzarella
- 1 dl röd paprika
- 0,5 dl olivolja
- 1 tsk svartpeppar
- 100 g körsbärstomater
Gör så här
- Koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Lägg korven i en ugnsfast form och skär djupa snitt nästan rakt igenom korven med några centimeters mellanrum.
- Skala rödlöken och skär den i tunna klyftor. Skär mozzarella och paprika i mindre bitar.
- Bred på senapen över korven
- Stick grönsaker och ost i snitten. Fördela resterande grönsaker, utom tomaterna, runt korven. Ringla över olja och dra ett varv med pepparkvarnen över korv och grönsaker.
- Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Lägg in tomaterna och låt stå ytterligare ca 10 min, tills ost och korv fått färg.
- Servera med potatismos