Ugnsstekt falukorv à la medelhavet

den

Piffa till vanlig ugnsstekt falukorv och gör den à la medelhavet.

Tid: ca 30 min

24853_103807För 4 personer

  • 1 kg färsk potatis
  • 500 g falukorv
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 rödlök
  • 200 g mozzarella
  • 1 dl röd paprika
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 100 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Lägg korven i en ugnsfast form och skär djupa snitt nästan rakt igenom korven med några centimeters mellanrum.
  3. Skala rödlöken och skär den i tunna klyftor. Skär mozzarella och paprika i mindre bitar.
  4. Bred på senapen över korven
  5. Stick grönsaker och ost i snitten. Fördela resterande grönsaker, utom tomaterna, runt korven. Ringla över olja och dra ett varv med pepparkvarnen över korv och grönsaker.
  6. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Lägg in tomaterna och låt stå ytterligare ca 10 min, tills ost och korv fått färg.
  7. Servera med potatismos