Zucchinibiffar

 ca 20 små

  • 1 dl hel durra (1 dl motsvarar 3 dl kokt)
  • 2 zucchinis (à ca 350 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 ägg
  • 4 msk bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • ca 150 g fetaost
Gör så här
  1. Koka durran enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Riv zucchinin grovt och lägg i ett durkslag. Strö över saltet och låt stå ca 20 minuter. Pressa ut vätskan ur zucchinin.
  3. Skala och riv vitlöken.
  4. Blanda zucchini med vitlök, gräslök, ägg, durra och bovetemjöl. Smula i fetaost. Smaka av smeten med salt och peppar.
  5. Sätt ugnen på 125°C.
  6. Klicka ut smeten (ca 2 msk per biff) på en bakpappersklädd plåt. Forma till runda biffar med en sked. Ställ in i ugnen i 50–60 minuter.