Örtig fisk i ugn

Låt ugnen jobba åt dig. På bara 30 minuter har du en god och nyttig fiskrätt färdig.

örtig fisk i ugnFör 4 personer

  • 1 kg potatis
  • 300 g frysta, tinade haricots verts
  • 4 torskfiléer (á 150 g)
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka basilika, hackad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Lägg haricots vertsen i en ugnsform och lägg fiskbitarna i mitten.
  4. Riv och pressa citron över fisken och ringla över olivolja. Salta och peppra.
  5. Blanda crème fraiche med vatten och basilika och häll över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.