- 5 kg småpotatis
- 4 röda lökar med blast
- 3 färska vitlökar med blast eller 1 knippe ramslök
- 2-3 l körsbärstomater
- 0,5 l hackad dill
- 5 l små spenatblad
- salt och peppar
- basilika
Dressing
- 5 dl olivolja
- 2,5 dl äppelcidervinäger
- 10 msk honung
- 4 citroner, rivet skal av (eller trädgårdssyra)
- salt och peppar
gör så här
- Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt svalna lite.
- Rör ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.
- Skiva löken och vitlöken (eller ramslöken) med blasten och dela tomaterna. Lägg undan några tomater till servering.
- Blanda potatis, lök, vitlök, tomater, dill och spenat med dressingen i en stor skål precis före servering. Toppa med cocktailtomater och basilika.