Potatissallad till midsommar

den
  • 5 kg småpotatis
  • 4 röda lökar med blast
  • 3 färska vitlökar med blast eller 1 knippe ramslök
  • 2-3 l körsbärstomater
  • 0,5 l hackad dill
  • 5 l små spenatblad
  • salt och peppar
  • basilika
Dressing
  • 5 dl olivolja
  • 2,5 dl äppelcidervinäger
  • 10 msk honung
  • 4 citroner, rivet skal av (eller trädgårdssyra)
  • salt och peppar
gör så här
  1. Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt svalna lite.
  2. Rör ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva löken och vitlöken (eller ramslöken) med blasten och dela tomaterna. Lägg undan några tomater till servering.
  4. Blanda potatis, lök, vitlök, tomater, dill och spenat med dressingen i en stor skål precis före servering. Toppa med cocktailtomater och basilika.