Rostad morotssallad
- 800 g morötter
- 1/2 rödlök
- 2 msk olivolja
- 1/2 tsk salt
- 150 g sockerärter
- 1 påse babyspenat (à 65 g)
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
- rostade pumpakärnor (till garnering)
Citrusdressing
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 3 msk färskpressad apelsinjuice
- 1 msk grovkornig osötad senap
- 1 msk riven vitlöksklyfta
- 1 krm salt
- 1/2 dl olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Sallad: Skala och skär morötterna i stavar. Skala, dela och strimla rödlöken.
- Lägg morötterna på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja. Strö över salt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter. Rör då och då.
- Ta ut plåten. Lägg på rödlök och sockerärter, ställ in ytterligare 5-10 minuter.
- Dressing: Rör ihop alla ingredienser. Häll dressingen över de varma grönsakerna.
- Sallad: Blanda ner spenaten. Lägg upp salladen på ett fat. Strö över flingsalt, peppar och pumpakärnor.