Rostad morotssallad med citrusdressing

 6

Rostad morotssallad

  • 800 g morötter
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g sockerärter
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • rostade pumpakärnor (till garnering)

Citrusdressing

  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 3 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 msk grovkornig osötad senap
  • 1 msk riven vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl olivolja
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sallad: Skala och skär morötterna i stavar. Skala, dela och strimla rödlöken.
  3. Lägg morötterna på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja. Strö över salt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter. Rör då och då.
  4. Ta ut plåten. Lägg på rödlök och sockerärter, ställ in ytterligare 5-10 minuter.
  5. Dressing: Rör ihop alla ingredienser. Häll dressingen över de varma grönsakerna.
  6. Sallad: Blanda ner spenaten. Lägg upp salladen på ett fat. Strö över flingsalt, peppar och pumpakärnor.