Örtpangrattato
- 2 skivor vitt bröd (à ca 25 g)
- olja
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 dl hackade blandade örter (t ex. basilika, timjan och persilja)
- 1/2 dl finriven parmesanost
Sparris
- 500 g grön sparris
- ca 1 msk olivolja
- flingsalt
Gör så här
- Pangrattato: Smula brödet. Stek brödsmulorna krispiga i lite olja i en stekpanna.
- Tillsätt vitlöken och låt steka ytterligare någon minut.
- Lyft upp smulorna och lägg på ett fat. Låt svalna. Blanda med örter och parmesan.
- Sparris: Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen.
- Grilla eller stek sparrisen i lite olivolja 3-4 minuter runt om. Salta lätt.
- Lägg sparrisen på ett fat. Strö över brödsmulet vid servering.