Stekt sparris med örtpangrattato

 6

Örtpangrattato

  • 2 skivor vitt bröd (à ca 25 g)
  • olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackade blandade örter (t ex. basilika, timjan och persilja)
  • 1/2 dl finriven parmesanost

Sparris

  • 500 g grön sparris
  • ca 1 msk olivolja
  • flingsalt
Gör så här
  1. Pangrattato: Smula brödet. Stek brödsmulorna krispiga i lite olja i en stekpanna.
  2. Tillsätt vitlöken och låt steka ytterligare någon minut.
  3. Lyft upp smulorna och lägg på ett fat. Låt svalna. Blanda med örter och parmesan.
  4. Sparris: Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen.
  5. Grilla eller stek sparrisen i lite olivolja 3-4 minuter runt om. Salta lätt.
  6. Lägg sparrisen på ett fat. Strö över brödsmulet vid servering.