För 4–6 personer
Ingredienser
- 4 nävar bladspenat,
- 4 nävar rucolasallat,
- 2 nävar machesallat,
- 3 päron,
- 3 dl körsbärstomater,
- 2 avokadofrukter,
- vegetariskt bacon,
- en stor eller liten bit getost,
- 50 g rostade pinjenötter,
- 50 g macadamianötter.
Dressing
- 2 msk olivolja
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk honung
- 2 tsk torkad dragon
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Lägg upp ett lager bladspenat, rucolablad och machesallat på varje tallrik.
- Putsa och skär päronen i klyftor. Bred ut dem över salladen.
- Dela tomaterna och bred ut dem i mitten av varje tallrik.
- Klicka ut getosten.
- Halvera avokadohalvorna eller gröp ur fruktköttet och lägg ovanpå tomaterna.
- Stek det vegetariska baconet.
- Skeda upp dressingen över salladen.
- Rosta pinjenötterna snabbt, utan att bränna vid.