Festsallad med päron

den

För 4–6 personer

FestsalladIngredienser

  • 4 nävar bladspenat,
  • 4 nävar rucolasallat,
  • 2 nävar machesallat,
  • 3 päron,
  • 3 dl körsbärstomater,
  • 2 avokadofrukter,
  • vegetariskt bacon,
  • en stor eller liten bit getost,
  • 50 g rostade pinjenötter,
  • 50 g macadamianötter.

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 tsk torkad dragon
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg upp ett lager bladspenat, rucolablad och machesallat på varje tallrik.
  2. Putsa och skär päronen i klyftor. Bred ut dem över salladen.
  3. Dela tomaterna och bred ut dem i mitten av varje tallrik.
  4. Klicka ut getosten.
  5. Halvera avokadohalvorna eller gröp ur fruktköttet och lägg ovanpå tomaterna.
  6. Stek det vegetariska baconet.
  7. Skeda upp dressingen över salladen.
  8. Rosta pinjenötterna snabbt, utan att bränna vid.