Tid: 15 min
4 PORTIONER
Ingredienser
- 1 purjolök (hälften vit, hälften grön)
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk olivolja
- 1.5 liter vatten
- 3 grönsaksbuljongtärningar
- 3 dl frysta gröna ärtor
- 70 g babyspenat
- 1 kruka färsk basilika eller persilja, strimlad
TILL SERVERING
- 12 crostini
- 100 g ädelost
- 1 päron, tunt skivat
- 8 valnötter
Gör så här
- Skiva purjolöken. Fräs den vita delen tillsammans med vitlöken i olja i en kastrull. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna.
- Tillsätt ärter och den gröna delen av purjolöken och koka ett par minuter.
- Vänd ner spenat och örter och servera direkt. Servera med crostini med ädelost, päron och valnötter.