Grön soppa med ärtor, spenat och örter

den

Tid: 15 min

4 PORTIONER

181639Ingredienser

  •  1 purjolök (hälften vit, hälften grön)
  •  2 vitlöksklyftor, finhackade
  •  1 msk olivolja
  •  1.5 liter vatten
  •  3 grönsaksbuljongtärningar
  •  3 dl frysta gröna ärtor
  •  70 g babyspenat
  •  1 kruka färsk basilika eller persilja, strimlad
TILL SERVERING
  •  12 crostini
  •  100 g ädelost
  •  1 päron, tunt skivat
  •  8 valnötter

Gör så här

  1. Skiva purjolöken. Fräs den vita delen tillsammans med vitlöken i olja i en kastrull. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna.
  2. Tillsätt ärter och den gröna delen av purjolöken och koka ett par minuter.
  3. Vänd ner spenat och örter och servera direkt. Servera med crostini med ädelost, päron och valnötter.