Balsamtomater med salladslök och basilika

den

CIMG6330För 6 personer

  • 150 g plommontomater
  • 4 vitlöksklyftor i tunna skivor
  • 0,5 dl hackade basilikablad
  • 12 lagerblad
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 240 g salladslökar
  • 2 dl balsamvinäger
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Skär ett kryss överst på tomaterna. Ta fram en ugnsfast form där tomaterna precis får plats. Täck botten med vitlök och basilika. Ställ tomaterna ovanpå, tätt intill varandra. Tryck ner lagerbladen i skårorna. Salta och peppra.
  3. Lägg salladslöken mellan tomaterna. Häll på balsamvinäger. Droppa över olivoljan.
  4. Ställ in i mitten av ugnen, cirka 1 timme.
  5. Ta bort lagerbladen innan rätten serveras.