Fruktspett

Dessa kaliforniska fruktspett är perfekta att servera som mellanmål en varm sommardag. Melon, ananas, jordgubbar och vindruvorna marineras i en härlig lime- och apelsinlag smaksatt med mynta.

kaliforniska-fruktspett-71400815 spett

  • 1 liten cantaloupemelon (à 400 g)
  • 1/3 vattenmelon (à 2 kg)
  • 1/2 ananas (à 1 kg)
  • 15 jordgubbar
  • 15 vindruvor
  • 15 träspett

Marinad

  • 1 dl färskpressad limejuice
  • 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 1/2 dl honung
  • 2 msk hackad mynta

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och skala melonerna. Dela, skala och skär bort rotstocken från ananasen. Skär fruktköttet i 3–4 cm stora tärningar.
  2. Varva jordgubbar, vindruvor, ananas och melon på spetten. Lägg dem i en låg och vid form.
  3. Rör samman marinaden och häll över spetten. Låt marinera ca 30 minuter och vänd då och då.Ta vara på marinaden och använd till drinken Melon Slush