Dessa kaliforniska fruktspett är perfekta att servera som mellanmål en varm sommardag. Melon, ananas, jordgubbar och vindruvorna marineras i en härlig lime- och apelsinlag smaksatt med mynta.
- 1 liten cantaloupemelon (à 400 g)
- 1/3 vattenmelon (à 2 kg)
- 1/2 ananas (à 1 kg)
- 15 jordgubbar
- 15 vindruvor
- 15 träspett
Marinad
- 1 dl färskpressad limejuice
- 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
- 1 1/2 dl honung
- 2 msk hackad mynta
Gör så här
- Dela, kärna ur och skala melonerna. Dela, skala och skär bort rotstocken från ananasen. Skär fruktköttet i 3–4 cm stora tärningar.
- Varva jordgubbar, vindruvor, ananas och melon på spetten. Lägg dem i en låg och vid form.
- Rör samman marinaden och häll över spetten. Låt marinera ca 30 minuter och vänd då och då.Ta vara på marinaden och använd till drinken Melon Slush