Givet som tapas eller tillbehör till vilken middag som helst. Grillade sparrisknoppar går hem överallt.
- Olivolja
- 1 knippe sparrisknoppar
- 1 citron
- Salt
- Peppar
- 1 bit manchego, hyvlad
Om man vill ha lite hetta till kan man ringla mojo över.
Mojo
- 1 st chili, medelstor
- 2 st vitlöksklyftor
- 0,5 st paprika, inlagd
- 1 tsk mald spiskummin
- 2 msk citronsaft
- salt
- 1 dl olivolja
Gör så här
Vänd sparrisen i olja och lägg sedan på grillen. Grilla och krydda med salt och peppar och pressa sedan över citron precis innan de lyfts från grillen. Lägg upp på tallrik, hyvla över ost och servera med citronklyftor.
Om man vill ha mojo:
Kärna ur chilin och skala vitlöken. Skär i små bitar och mixa alla ingredienser utom olivoljan. Häll slutligen i olivoljan lite åt gången under fortsatt mixning. Droppa mojon över sparrisen innan servering.