- 1 kg tomater
- 1 lök
- 2 klyftor vitlök
- 3 stjälkar bladselleri
- 3 msk olja
- 2 msk finhackad basilika
- 1,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
gör så här
- Skär bort stjälkfästet på tomaterna. Lägg dem i kokande vatten och låt koka tills skinnet börjar spricka. Häll över dem i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Dra bort skalet.
- Skala och finhacka löken och vitlöken. Finhacka stjälksellerin.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs lök, selleri och vitlök i ca 2 minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomaterna och basilikan och låt allt koka i 30 minuter. Rör med jämna mellanrum så att det inte bränner fast. Smaka av med salt och peppar.
- Sleva upp tomaterna på väl rengjorda glasburkar(du kan koka gummipackningar, burkar och lock i 10 minuter) och förslut med lock. Se till att inte röra insidan av burken (eller provsmaka såsen med fingrarna i burken!) så håller den sig bättre.