Minipizzor med rostad paprika och pesto

6 st

  • 1 förp färdig pizzadeg mini-pizzakit (à 520 g)
  • 6 msk grön pesto
  • 100 g grillad strimlad paprika i olja
  • 1 förp minimozzarella (à 150 g)
  • ev rostade pinjenötter
  • färsk basilika till garnering
  • ströbröd av majs (polenta)
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Rulla ut pizzadegen och ta ut de utstansade rundlarna, eller skär ut rundlar ur egen pizzadeg med hjälp av ett litet fat.
  2. Pudra en plåt lätt med ströbröd av majs/polenta. Lägg i rundlarna så de får en ”panerad” yta. Det gör att degen inte fastnar på gallret. Lägg den ”panerade” sidan på gallret och grilla 2–3 minuter, tills den fått lite färg på undersidan. Obs! Grilla utan lock.
  3. Lägg rundlarna med den opanerade sidan i ströbrödet. Lägg på pesto, paprika och mozzarella på den grillade sidan.
  4. Lägg tillbaka pizzorna på grillen. Grilla nu med lock.Temperaturen bör vara 225– 250°C när locket är stängt. Låt pizzorna bakas klara och tills osten smält.
  5. Salta, peppra och strö ev över pinjenötter och basilikablad vid servering.