Grillade grönsaker med vinägrette

grillade grönsaker med vinägretteFör 4 personer

  • ca 2 kg blandade grönsaker som aubergine, zucchini, fänkål, tomat, lök och paprika
  • olivolja
  • salt
  • kidneybönor
  • Vildris eller matkorn
VINAIGRETTE
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl soltorkade tomater, hackade
  • 1 dl kapris, grovt hackade
  • 2 msk bananschallottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 msk ofiltrerad äpplecidervinäger
  •   salt
  • Basilika

Gör så här

  1. Skiva grönsaker och och krydda med salt och olivolja, grilla tills de är färdiga på het grill (i ugn eller på utegrill). Blanda i kidneybönor.
  2. Koka vildriset eller matkornet enligt anvisningarna på förpackningen
  3. Blanda samman alla ingredienser till vinaigretten och häll den över grönsakerna då de fortfarande är varma. Garnera med basilika