- ca 2 kg blandade grönsaker som aubergine, zucchini, fänkål, tomat, lök och paprika
- olivolja
- salt
- kidneybönor
- Vildris eller matkorn
VINAIGRETTE
- 2 dl olivolja
- 1 dl soltorkade tomater, hackade
- 1 dl kapris, grovt hackade
- 2 msk bananschallottenlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 2 msk ketchup
- 2 msk ajvar relish
- 2 msk ofiltrerad äpplecidervinäger
- salt
- Basilika
Gör så här
- Skiva grönsaker och och krydda med salt och olivolja, grilla tills de är färdiga på het grill (i ugn eller på utegrill). Blanda i kidneybönor.
- Koka vildriset eller matkornet enligt anvisningarna på förpackningen
- Blanda samman alla ingredienser till vinaigretten och häll den över grönsakerna då de fortfarande är varma. Garnera med basilika