Tid: ca 50 min, Ugn: 200 grader
4 portioner
Ingredienser
- 4 bitar torskryggfilé (à 125 g)
- 2 tsk salt
- 700 g fast potatis
- 100 g purjolök (den vita delen)
- 2 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 1 fiskbuljongtärning
- smör (till formen)
- 2 krm peppar
- 2 msk finskuren dill (+ extra till garnering)
- 1 msk finrivet citronskal
- 4 ägg
- 1 – 2 dl finriven
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Krydda torsken med hälften av saltet runt om.
- Skala och skär potatisen i tunna skivor. Ansa, skölj och skiva purjolöken tunt.
- Koka upp vatten, grädde och buljongtärning i en kastrull.
- Lägg ner potatis och purjolök i en smord ugnsform eller gryta. Krydda med peppar och resterande salt. Häll över buljongen. Sätt på lock eller täck med folie. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
- Ta ut formen. Lägg i torsk, dill och citronskal. Ställ in ytterligare 10 minuter.
- Hårdkoka äggen. Spola dem sedan kallt. Skala och finhacka äggen.
- Toppa med ägg, pepparrot och dill.