Picklade rotfrukter och äpplen

8 PORTIONER
  •  1 dl ättiksprit (12 %)
  •  2 dl socker
  •  3 dl vatten
  •  1 tsk salt
  •  kryddpepparkorn
  •  0.5 tsk senapsfrö
  •  lagerblad
  •  200 g morötter
  •  200 g kålrot
  •  125 g strimlad rödlök
  •  klyftade vinteräpplen t ex Ingrid Marie
Gör så här
  • Koka upp ättika, socker, vatten, salt, kryddpeppar, senapsfrö och lagerblad. Dra från värmen och låt svalna.
  • Skala och skär morot och kålrot i tärningar (ca 2 x 2 cm). Koka dem i saltat vatten 5 min. Häll av och skölj i kallt vatten.
  • Varva rotsaker, lök och äpple i en glasburk och häll över lagen. Låt stå minst 1 dygn i kylen innan servering.