Tomatsoppa med matvetetopping

den
 

4 PORTIONER
  •  hackad gul lök
  •  fintärnad morot
  •  finhackade vitlöksklyftor
  •  finhackad röd chili
  •  0.5 dl olja
  •  2 msk tomatpuré
  •  2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  •  4 dl vatten
  •  grönsaksbuljongtärningar
TOPPING:
  •  4 dl kokt matvete
  •  150 g smulad fetaost
  •  1 dl hackad basilika
  •  svartpeppar
Gör så här
  • Stek lök, morot, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek med under omrörning tills det är ordentligt brynt.
  • Häll i krossade tomater, vat- ten och buljongtärningar. Låt koka 10–15 min.
  • Blanda matvete, fetaost och basilika i en bunke. Toppa soppan med matveteblandningen och färskmalen svartpeppar vid servering.